Ga jij een nieuwe stal bouwen?

Hier moet je op letten bij het aanleggen van de drinkwatervoorziening.

1. Herkomst van het water

Waar moet ik op letten bij het aanleggen van een waterput?

2. Waterbehandelings installatie

Heb ik een waterbehandelings installatie nodig?

3. Druk en toevoer

Wat is de beste manier om het waterleidingsysteem aan te leggen?

4. Drinkwaterplekken

Welke mogelijkheden zijn er om water te verstrekken in mijn nieuwe stal?

Waar geven wij jouw advies over?

1. Herkomst van het water
Het proces van bron naar het dier is essentieel voor het waarborgen van de gezondheid en het welzijn van het vee. Het begint allemaal met het identificeren van een geschikte bron van water, zoals grondwater of oppervlaktewater.
2. Waterbehandelingsinstallatie
Vervolgens moet het het water behandeld worden met een waterzuiveringsinstallatie zodat het geschikt is voor consumptie. Het water wordt gezuiverd en ontdaan van verontreinigingen en mineralen zoals kalk, ijzer en mangaan. Een voorbeeld van een waterzuiveringsinstallatie die gebruikt kan worden in de veehouderij is de Summit WaterSkid.
3. Druk en toevoer
Na het zuiveren van het water, gaat het via de leidingen naar de drinkplekken van het vee. Bij het aanleggen van een leidingnetwerk moet er gelet worden op een goede waterstroom, vermijden van doodlopende leidingen, bochten en naadloze koppelingen. Het voorkomen van stilstaand water is belangrijk omdat stilstaand water de groei van biofilm en bacteriën bevordert. Ook het kiezen van de juiste materialen voor de leidingen is van groot belang. HDPE is relatief goedkoop en flexibel, maar PVC-buizen zijn gemakkelijker schoon te houden. Roestvrij staal is sterk maar duur. Tuinslangen en stalen buizen zijn poreus en stimuleren bacteriegroei en zijn dus niet aan te raden.
4. Drinkwaterplekken
Bij de aanschaf van waterbakken voor een nieuwe stal is het belangrijk om te letten op het materiaal van de bakken en de grootte ervan, afhankelijk van het type vee en het aantal dieren. Ook moet er rekening worden gehouden met de locatie en de hoogte van de bakken om ervoor te zorgen dat het vee er gemakkelijk bij kan en dat het water schoon blijft. Het is ook aan te raden om waterbakken te kiezen die gemakkelijk te reinigen zijn om de hygiëne te waarborgen en de gezondheid van het vee te bevorderen

Wil jij vrijblijvend advies over de watervoorziening in jouw nieuwe stal

Neem contact op met onze wateradviseurs Sander of Henri

Sander Fiers

Wateradviseur

+31 6 46200515

Henri Smolders

Wateradviseur

+31 6 22924188

Ik wil teruggebeld worden

Summit WaterSkid

Ontdek de voordelen van de Summit WaterSkid.

Summit Uv-Disinfector

Ontdek de voordelen van de Summit Uv-Disinfector

Summit Uv-Float

Ontdek de voordelen van de Summit Uv-Float.

Brochure

Ontdek de voordelen van Summit Water Systems.

Download de brochure en ontdek de voordelen van onze producten en diensten. Zo kunt u in onze brochure alles lezen over:

De gevolgen van onzuiver drinkwater. Summitt Water Systems in het kort. Onze producten. Ervaringen van agrarische ondernemers.

Vraag een gratis offerte aan

Vraag een gratis watertest aan