Nieuws

Summit Water Systems uit Bladel geeft impuls aan goed drenken van vee

Vee dat beschikt over constant gezond drinkwater zou anno 2019 vanzelfsprekend moeten zijn. Het is een doorn in het oog van Guus Verhaag, commercieel directeur van Summit Water Systems, dat dat nog niet zo is. “Maar daar komt razendsnel verandering in. Veehouders met een eigen bron en/of hemelwater ontzorgen wij met een abonnement op gezond drinkwater.”

Met het werken aan voldoende, schoon, gezond en betrouwbaar drinkwater van de bron tot aan het dier, heeft Verhaag al jarenlang praktijkervaring. De totaalaanpak van drinkwater voor de veehouderij – Total Water Care – krijgt steeds meer voet aan de grond. “Maar het verbaast me hoe lastig veehouders het vinden die stap te zetten en dat op hun bedrijf tiptop voor elkaar te maken. Ze hikken vaak aan tegen de investering, de onderhoudskosten en de vraag of het wel werkt en voldoende zekerheid biedt”, zegt Verhaag. “Wij zijn volledig overtuigd van onze totaalaanpak. Bovendien weten we dat veehouders verborgen kosten hebben als ze hun drinkwatervoorziening niet honderd procent op orde hebben.”

Volledig geautomatiseerd

Met het lanceren van een abonnement op gezond drinkwater neemt Summit Water Systems de kostendrempel en de risico’s weg. “We ontzorgen de veehouders compleet”, benadrukt Verhaag. “Bedrijven met een eigen bron en/of die hemelwater benutten voor het drenken van hun vee, kunnen dat zuiveren zonder te hoeven investeren. Door een contract met ons aan te gaan, krijgen veehouders de beschikking over een compleet geautomatiseerde waterzuiveringsinstallatie. Deze is afgestemd op het totale waterverbruik van het bedrijf en de pieken over een dag. Daarnaast nemen wij het onderhoud, de benodigde producten en de service voor onze rekening. Zo zijn veehouders 365 dagen per jaar verzekerd van optimaal drinkwater in de leidingen op hun bedrijf.”

Tegenprestatie

Natuurlijk moeten veehouders ook een tegenprestatie leveren voor de totale ontzorging. “Een gezond-water-contract wordt op maat per bedrijf opgesteld. Afhankelijk van de capaciteit en waterkwaliteit wordt een vast bedrag per maand vastgesteld. Op deze zekere manier borgt een veehouder een cruciaal onderdeel van het productieproces op zijn bedrijf. Door te focussen op elk facet van het gezond houden van dieren, verbetert het totale rendement gegarandeerd.”

Wellicht ook interessant voor u…

Brochure

Ontdek de voordelen van Summit Water Systems.

Download de brochure en ontdek de voordelen van onze producten en diensten. Zo kunt u in onze brochure alles lezen over:

De gevolgen van onzuiver drinkwater. Summitt Water Systems in het kort. Onze producten. Ervaringen van agrarische ondernemers.

Plan uw bedrijfsbezoek in

Plan een bedrijfsbezoek NL

Vraag een gratis offerte aan

Vraag een gratis watertest aan